Ramurile magiei

inima

Magia are foarte multe ramuri dar aici voi incerca sa insir cat mai multe si sa spun cateva cuvinte despre fiecare. Dupa acceea ma voi axa pe cele mai importante pentru o cunoastere profunda.

1.Kabbalah (cabala) – este o traditie foarte veche care in ebraica inseamna primire, receptare si se axeaza pe cunoasterea lui „dumnezeu” si a cuvantului sau. Cabala continand foarte multe adevaruri a devenit una dintre cele mai abstracte si cifrate ramuri ale magiei fiind foarte greu de inteles chiar si de „cei invatati”.

2.Wicca –  considerata de multi „religia” vrajitoarelor antice dateza dinaintea crestinismului. Trebuie sa mentionam respectul deosebit pentru natura. Wicca find o religie naturista si animista, potrivit ei, toate lucrurile (stelele, planetele, oamenii, animalele, plantele, rocile) au suflet, motiv pentru care trebuie respectate. Un alt principiu important al wiccanilor este egalitatea intre sexe, si desigur MAGIA.

3.Hermetismul – derivat de la numele zeului elen Hermes si adus ca „sistem de iniriere” de catre Bardon, hermetismul se refera la autocunoasterea omului si a celor 4 elemente primordiale (apa, aer, foc, pamant) si in practica la lucrul cu aceste elemente si cu puterea inchisa in fiecare din noi.

4.Magia alba. Magia neagra – desi ar trebui sa se refere la toate ramurile cand se vorbeste despre magie alba se refera in special la magia cu obiecte (lumanari, baghete,ierburi,licori, chiar si spirite, animale …) iar magia neagra cam acelasi lucru dar in special blesteme, legari…

5.Vrajitoria – un termen atat de utilizat de toata lumea; vrajitoria se refera in special la incantatiile magice si lucrul cu ierburi vrajitoresti dar si cu unele obiecte din magia alba sau neagra mai degraba (magia alba/neagra e doar un termen; a nu se confunda cu MAGIA).

6.Stiintele divinatorii – sau altfel spus ghicitul viitorului in orice si pana chiar la intrebarea entitatilor despre viitor.In general este o practica egoista regasita in special la „vrajitoarele moderne” dar uneori poate fi o practica foarte utila. Cateva exemple ar fi : tarotul, chiromantia, ghicitul in boabe sau in cafea, in nori, in stele …

7.Spiritismulinvocarea spiritelor decedatiilor sau a altor entitati si purtarea unui dialog cu acestea.Din nou o tehnica etrem de periculoasa pentru incepatori dar extrem de utila pentru avansati.

8.Controlarea energiei proprii aici se remarca in special „stiinta” chakrelor sau reiki dar sunt nenumarate forme de a lucra cu energia. Se foloseste de foarte multi terapeuti ca o forma alternativa de vindecare si castiga din ce in ce mai mult teren in fata medicinii moderne (plina de pastile si ace)

9.Controlare energiilor externe ca idee seamana cu punctul 8 doar ca in loc sa ne controlam propria energie pentru autovindecare sau energia semenilor nostrii pentru ai ajuta sa se vindece lucram cu energia cristalelor sau a unor talismane; precum si energia formelor geometrice (ex: piramida) sau a simbolurilor sau chiar a energiei inglobate in cuvinte etc…

10.Numerologie – din cele mai vechi timpuri lumea a fost atrasa intr-un mod ciudat de numere. Numerologia este ramura care studiaza aceste numere din perspectiva magica (toata lumea are un numar norocos, si ca exemplu cu totii am auzit de celebrele numere 3, 7, 12).

11.Parapshihologie – se axeaza in special pe lucruri psihologice neintelese inca ca stiinta…cateva exemple ar fi: telepatia, telechinezia, citirea gandurilor, clarviziunea si altele…

12.Magia naturii – regasita, in special, in basmele folclorului roman se axeaza pe natura si pe spiritele care o guverneaza (zane, elfi, pitici …)

13.Ingerii/Demonii Ingerii si Demonii (Ingerii cazuti) ne sunt dati de Dumnezeu sa ne calauzeasca in viata, iar comunicarea cu acestia ne poate ajuta foarte mult daca e vorba de ingeri sau ne poate intinde obstacole daca e vorba de demoni.

14.Alte practici aici voi enumera cateva practici magice care pot constitui o ramura separata sau pot fi incluse in alte ramuri (depinde de viziunea fiecaruia).

Practici: iesirea in astral, visele, rugaciunea, meditatia (inclusa obligatoriu in toate ramurile dar poate constitui si o ramura separata datorita importantei ei), yoga, respiratia, si chiar stiinta iubiri pure si adevarate.

P.S. : Tot aici as mai vrea sa precizez ca trucurile cu carti,iluzionismul sau alte „practici magice moderne” nu au nici cea mai mica legatura cu magia. Se bazeaza doar pe inselarea priviri sau a altor simturi prin rapiditate, distragerea atentiei si alte tehnici. Poate exceptandul pe marele iluzionist David Copperfield care foloseste cateva tehnici magice pentru a realiza acele trucuri dar nimic mai mult.


Sper ca prin aceasta explicatie a ramurilor magiei sa va clarificati mai bine despre ce este vorba si as dori sa imi cer scuze daca am omis unele ramuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s