Sa ne autocunoastem

Dupa ce ne-am facut o scurta idee despre ce este magia (si lumea spirituala) este timpul sa ne autocunoastem. Sa vedem din ce suntem alcatuiti si astfel sa putem trece la un nou pas in intelegerea magiei. Cred ca toti ati auzit de corpul spiritual (spiritul) sau de cel mental (mintea cu ideile sale) dar nu cred ca v-a fost explicat niciodata exact ce e cu ele.

Bun, deci sa incepem. Noi suntem alcatuiti din 3 corpuri (corpul fizic, corpul astral, si corpul mental) care au naturi diferite si sunt alcatuite din „substante” diferite.Cele 3 corpuri se regasesc in acelasi spatiu si se influenteaza reciproc in permanenta, dar, in acelasi timp ele sunt ”entitati” distincte care se pot separa oricand. Cele 3 corpuri sunt conenctate la suflet si primesc de la el viata si puterea, fiecare corp reprezentand de fapt un vehicul pentru suflet.

Corpul fizic

Corpul fizic este corpul material („alcatuit din carne si oase”). In el se regasesc intrepatrunse celelalte 2 corpuri dar pe ”frecvente vibrationale” diferite. Dar tot in el mai exista un al 4-lea corp (corpul eteric sau energetic) care il vitalizeaza si astfel ne da forta vietii. Intr-un fel este o versiune mai subtila a corpului fizic iar cele 2 sunt complect intrepatrunse. Pentru a intelege mai bine ce e cu acest corp eteric sa ne gandim la acupunctura unde se folosesc canalele energetice pentru a vitaliza si vindeca corpul fizic.

P.S. conform unei legi universale care spune ca tot ce e sus e si jos (tot ce e in macrocosmos e si in microcosmos)  corpului fizic ii corespunde lumea fizica.

Corpul astral  (spiritual)

Corpul astral are o natura mai subtila (o vibratie mai inalta) decat corpul fizic si cel eteric. Acesta este corpul care simte emotiile si traditional ii este atribuit inimii. Toate trairile sentimentale sunt trairile acestui corp (indiferent ca e vorba de dorinta,placere,iubire,durere,suferinta etc…)

P.S. conform unei legi universale care spune ca tot ce e sus e si jos (tot ce e in macrocosmos e si in microcosmos)  corpului astral ii corespunde lumea astrala (astralul).

Corpul mental 

Acest corp este si mai subtil (are o vibratie si mai inalta), si traditional ii este atribuit creierului. Procesul de gandire este realizat de acest corp, iar toate gandurile, ideile, etc sunt ale acestui corp.

P.S. conform unei legi universale care spune ca tot ce e sus e si jos (tot ce e in macrocosmos e si in microcosmos)  corpului mental ii corespunde lumea mentala (mentalul).

Personalitatea

Cele 3 corpuri experimenteaza relatii simultane, care se impletesc intr-o experienta unica si coerenta a constientei. Lucru posibil datorita personalitatii. Aceasta filtreaza si aduna senzatiile si experientele celor 3 corpuri si permite lucrurilor care sunt importante sa se ridice la suprafata.

Am mentionat de cele 3 lumi ale macrocosmosului care corespund corpurilor personale. Aceste 3 lumi nu sunt lumi extratereste ci, la fel ca si corpurile se regasesc in lumea fizica.Astralul este lumea in care mergem dupa moarte, este lumea unde se gasesc spiritele, este „lumea de dincolo”; dar putem calatorii in astral si in viata fizica inconstient (in vis in fiecare seara) sau chiar constient. Mentalul este lumea in care se gasesc toate gandurile noastre. Este lumea de unde ne inspiram, „de unde ne vin idei geniale sau mai putin geniale”; dar voi explica mai detaliat aceste lumi intr-un post viitor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s