Liberul arbitru

Eşti acum în faţa uneia dintre cele mai mari aventuri a vieţii tale. Fiecare rezultat pe care-l vei obţine va schimba imaginea pe care ai avut-o despre tine şi lumea în care te-ai născut.Dar inainte de asta trebuie sa iti povestesc despre LIBERUL ARBITRU pe care il are fiecare persoana, dar in acelasi timp si despre KARMA si DESTIN si legatura dintre ele.

De obicei acesti termeni sunt explicati foarte ambiguu si nu se face o diferenta clara intre ei, ceea ce face sa fie  intradevar foarte greu de inteles.Din pacate aceasta ambiguitate i-a facut pe multi sa zica ca liberul arbitru si destinul nu pot exista impreuna…insa nu e asa si voi explica si de ce.

DESTINUL

Fiecare OM are un scop in viata (Dharma) pentru care s-a incarnat AICI SI ACUM. Orice calatorie are o destinatie,  are un scop. La fel, calatoria prin aceasta viata are un scop. Pentru a ajunge la destinatie trebuie sa parcurgem un drum, acesta e DESTINUL.

 

KARMA

Orice calator intampina obstacole sau primeste ajutor in drumul sau astfel incat poate avea un drum usor sau unul foarte greu. Oare ce sa fie aceste obstacole sau ajutoare venite parca din senin? Oare sa fie intamplatoare? NU, NU SUNT DELOC INTAMPLATOARE. Fiecare actiune are o reactiune sau fiecare cauza are un efect (conform unui principiu universal), DECI FIECARE ACTIUNE A NOASTRA (buna sau rea) VA FI RASPLATITA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU.

Uneori, efectul acțiunilor din trecut se manifestă la un moment ulterior în aceeași viață, alteori se actualizeaza doar într-o viață viitoare, când condițiile sunt propice. Deci, fiecare din noi ACUMULEAZA KARMA proprie (compusa din toate gandurile,sentimentele,vorbele si faptele noastre) si datorita acesteia poate avea un drum mai usor sau ma greu in viata…

   Desi nu vorbim despre asta am mentionat mai sus despre „o viata viitoare” asa ca v-a trebui sa explic putin si conceptul de REINCARNARE.

REINCARNAREA

In primul rand ar trebui sa subliniez ca omul nu e doar MATERIAL (corp) ci si SPIRITUAL (suflet) si MENTAL (mintea: ganduri,idei…).

  Spiritul are DOAR O VIATA si se incarneaza intr-un corp material de mai multe ori pentru a EVOLUA si a-si atinge scopul.

Cel mai adesea gasim acest concept la BUDISTI care l-au descoperit din cele mai vechi timpuri, iar unul din maestri spirituali zicea : „moartea e doar o intrerupere (o pauza) intre doua vieti materiale”.

LIBERUL ARBITRU

Dupa ce am explicat cativa termeni de baza e timpul sa revin la subiect si sa explic  ce este cu acest LIBER ARBITRU…

Vorbim despre el ca despre o trăsătură fundamentală a omului, capacitatea acestuia de a decide în mod independent asupra acţiunilor vieţii sale. Fiecare om ISI CONTROLEAZA viata si poate face alegerile pe care si le doreste in mod independent si constient, deci fiecare om isi controleaza KARMA si isi poate influenta DESTINUL. 

Dar acum vine o intrebare logica : Ce se intampla cand acesta este incalcat de alte persoane ?

Daca printr-un act obisnuit sau magic incalcam liberul arbitru al cuiva ne vom incarca KARMA proprie cu lucruri foarte negative si vom plati (acum sau mai tarziu) in functie de cat rau am facut acelei persoane…(dupa unele teori se aplica legea multiplicarii ca si in VRAJITORIE si vom plati de 3 respectiv de 7 ori mai rau decat am facut; deci nu v-a recomand sa incercati…).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s